نویسنده: مدیریت سامانه
تاریخ انتشار: ۱۰:۲۵ - ۱۴۰۳/۰۵/۱۶
دستهبندی: آموزشهای صنفی
زمانی که مشتری برای اولین بار وارد فروشگاه شما میشود، ظاهر فروشگاه و نحوه چیدمان محصولات اولین چیزی است که توجه او را به خود جلب میکند. این برداشت اولیه، نقش تعیینکنندهای در احساسات و تصورات او نسبت به فروشگاه شما خواهد داشت و میتواند میل به خرید یا عدم تمایل به آن را در او ایجاد کند.
به عبارتی دیگر، چیدمان فروشگاه حکم ویترین مغازه شما را دارد؛ با این تفاوت که به جای نمایش تعداد محدودی از محصولات، فضای کلی فروشگاه و نحوه قرارگیری اجناس را به نمایش میگذارد و تاثیراتی در ذهن مشتری میگذارد.
اگر شما در فکر تاسیس یک فروشگاه زنجیره ای هستید بهتر است قبل از این مطلب مقاله فروشگاه های زنجیره ای را مطالعه نمایید.
اصول چیدمان فروشگاهی
چیدمان فروشگاه های مختلف متفاوت است اما اصولی وجود دارد که با رعایت آن ها می توان موفق شد که در ادامه به بررسی اصول چیدمان فروشگاه می پردازیم :
فضای خود را تعریف کنید
به عنوان یک صاحب کسبوکار، میدانید که اولین برداشت اهمیت بسیاری دارد. این موضوع در مورد فضای فروشگاه شما نیز صدق میکند. زمانی که مشتریان قدم به فروشگاه شما میگذارند، چه احساسی به آنها دست میدهد؟
چیدمان: نحوه چیدمان محصولات، قفسهها و مبلمان در فروشگاه شما نقش مهمی در نحوه حرکت و رفتار مشتریان دارد. از چیدمانی استفاده کنید که هم بصری جذاب باشد و هم برای مشتریان به راحتی قابل رفت و آمد باشد.
فضا را سازماندهی کنید.
بر خلاف خرید آنلاین، در خرید حضوری مشتری نمی تواند در آن واحد چندین کالای مورد نیاز خود را ببیند بنابراین رعایت این نکته در چیدمان فروشگاه مهم است که فضا به درستی سازماندهی شده و استفاده از آن راحت باشد. به طوری که مشتری هنگام ورود به فروشگاه مسیر مشخص و به دور از سردرگمی داشته باشد و محصولات گروه بندی شده و در دسترس باشند و مشتری احساس خوشایند و امنی از حضورش داشته باشد.
نمایشگر های چشم نواز
هرگز نباید قدرت طراحی نمایشگر فروشگاه را دست کم گرفت. یک آگهی بصری توجه خریداران را به خود جلب می کند. نمایشگر های ورودی معمولاً اولین نقطه تماس تصویری مشتری با فروشگاه است و اغلب می تواند تفاوت بین ورود مشتری یا رد شدن او از کنار فروشگاه باشد.
در نهایت نمایشگر ها باید داستانی را که درون فروشگاه می گذرد بیان کنند و محصول را به طور خلاقانه ای به نمایش بگذارند تا مشتری با دیدن آن بداند درون فروشگاه چه خبر است و تصمیم به ورود بگیرد.
توجه به احساسات: از حواس پنجگانه مشتریان خود برای ایجاد تجربهای فراگیر استفاده کنید. این میتواند شامل پخش موسیقی آرام، استفاده از رایحههای دلپذیر و حتی ارائه نمونههای رایگان از محصولات شما باشد.
مسیر مشتری در فروشگاه را مشخص کنید.
فروشندگان از مسیری که می خواهند مشتری در فروشگاهشان طی کند باید آگاه باشند و به گونه ای برنامه ریزی کنند که مطابق میلشان خریدار در چه مسیری قرار بگیرد و به چه کالایی ختم شود و در نهایت به چه خرید هایی منجر شود.
ممکن است شنیده باشید که خرده فروشان، مواد غذایی ضروری مانند تخم مرغ و شیر را در پشت فروشگاه می چینند ، به این معنی که مشتری برای رسیدن به آن مجبور است از کالاهای دیگر عبور کند و به طور بالقوه تحت تأثیر قرار می گیرد تا کالاهای دیگر را نیز خریداری کند. فروشگاه های بزرگ نیز با استفاده از این استراتژی ، بخش بچه ها را در طبقه آخر قرار می دهند تا والدین مجبور شوند از طریق بخش های دیگر راه خود را پیدا کنند ، بنابراین احتمال خرید های اضافی افزایش می یابد.
مشتریان را به سمت راست فروشگاه هدایت کنید!
تحقیقات نشان داده که مشتریان به طور طبیعی به سمت راست فروشگاه جذب میشوند. این تمایل به "تمایل به راست" معروف است و به این دلیل اتفاق میافتد که اکثر مردم راست دست هستند و تمایل دارند از سمت راست خود به عنوان "سمت قوی" استفاده کنند.از این تمایل به نفع خود استفاده کنید.
میتوانید با استفاده از چند ترفند ساده، از تمایل به راست مشتریان برای هدایت آنها به سمت راست فروشگاه و افزایش فروش خود استفاده کنید:
محصولات پرفروش و جدید را در سمت راست قرار دهید:
اولین چیزی که مشتریان هنگام ورود به فروشگاه میبینند، احتمالاً تأثیر زیادی بر آنها خواهد گذاشت. بنابراین، مطمئن شوید که جذابترین و پرفروشترین محصولات خود را در قفسههای سمت راست قرار میدهید. این کار به جلب توجه مشتریان و تشویق آنها به کاوش بیشتر در فروشگاه کمک میکند.
از گیتهای فروشگاهی برای هدایت ترافیک استفاده کنید:
گیتهای فروشگاهی را میتوان به گونهای قرار داد که مشتریان را به سمت راست فروشگاه هدایت کنند. این امر به ویژه در فروشگاههای بزرگ که چندین ورودی دارند، مفید است.
در چیدمان فروشگاه خلاق، شجاع و نو آور باشید.
با افزایش تعداد خریدارانی که برای خرید محصولات به تجارت الکترونیکی روی می آورند ، مهم تر است که برندها فضای فروشگاه خود را فریبنده و تعاملی کنند. از طریق انتخاب رنگ هوشمندانه ، تابلوهای تبلیغاتی جسورانه و طراحی های نوآورانه ، فروشگاه ها امکان ایجاد یک محیط جذاب را دارند که طرفداری از برند را تقویت می کند و مشتریان را به فروشگاه باز می گرداند.
فضایی تعاملی ایجاد کنید:
مشتریان را به تعامل با محیط فروشگاه تشویق کنید. میتوانید از نمایشگرهای لمسی برای ارائه اطلاعات بیشتر در مورد محصولات، ایستگاههای تست برای امتحان کردن محصولات و یا فضایی برای برگزاری رویدادها و کارگاههای آموزشی استفاده کنید.
نتیجهگیری:
چیدمان اصولی فروشگاه و استفاده از تجهیزات فروشگاهی مناسب، نقشی اساسی در افزایش فروش و رضایت مشتریان ایفا میکنند. با رعایت این نکات میتوانید به موفقیت کسب و کار خود کمک کنید.در کنار رعایت اصول به وجود تجهیزات فروشگاهی نیز دقت نمایید چون باعث میشود مشتریان رضایت بیشتری داشته باشند.
ارسال نظر